lauantai 4. syyskuuta 2021

1. Tess. 5: 16-24 (15. su helluntaista, 3.vsk 2.lk)


Tässä (ja edeltävissä jakeissa) on kerrottu mitä Jumala tahtoo meiltä. "Iloitkaa aina Herrassa, sanon vielä kerran: iloitkaa."(Fil:4:4) "Rukoilkaa joka hetki Herran antamin voimin. Pysykää valveilla ja rukoilkaa hellittämättä kaikkien pyhien puolesta." (Ef. 6:18) "Hellittämättä" rukoilemisesta puhuu myös Room 12:12 ja Kol 4:2. Tässä se on adialeiptos, "lakkaamatta". "Kiittäkää aina ja kaikesta Jumalaa" (Ef. 5:20) Lysyesti sanottuna: jokainen hetki on oikea ja otollinen paikka Jumalan ylistykselle, kiitokselle ja rukoukselle. Ei ole kysymys siitä, etteikö kristitty saisi tuntea murhetta.

Älkää sammuttako Henkeä, älkää väheksykö profetoimisen lahjaa.
Muuan poika riensi kertomaan Moosekselle: "Eldad ja Medad [jotka eivät olleet muiden 70 vanhimman kanssa pyhäkköteltassa] ovat joutuneet hurmoksiin leirissä." Joosua, Nunin poika, joka oli nuoruudestaan saakka ollut Mooseksen palvelija, kiirehti sanomaan: "Mooses, herrani, tee siitä loppu!" Silloin Mooses sanoi hänelle: "Mitä syytä sinulla on kiivailla minun puolestani? Kunpa koko Herran kansa olisi profeettoja ja saisi Herran hengen! (4. Moos. 11:27-29) Kehotus tarkoittaa, että olkaa valmiita kuulemaan Jumalan uutta puhuttelua, älkääkä jääkö menneiden toimintatapojen ja rajallisen käsityskykynne vangeiksi.

Koetelkaa kaikkea ja pitäkää se mikä on hyvää. Pysykää erossa kaikesta pahasta.
Tässä on arviointiperusta kaikelle sille mitä edellä on sanottu. Asioita kannattaa pohtia ja kokeilla. Ja sitten on asioita joita ei kannata edes kokeilla. Profetia tulee arvostella (1.Kor. 14:29)

Itse rauhan Jumala pyhittäköön teidät kokonaan ja varjelkoon koko olemuksenne, teidän henkenne, sielunne ja ruumiinne, niin että olette nuhteettomat Herramme Jeesuksen Kristuksen tullessa.
"Jumalan tahto on, että te pyhitytte" (4:3) Miten se käy päinsä? Hidasta näyttää olevan. No, salaisuus on seuraava:
Hän joka teitä kutsuu on uskollinen, ja hän on sen tekevä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Joh. 15:12-15 (4. su pääsiäisestä, 3.vsk ev)

Minun käskyni on tämä: rakastakaa toisianne, niin kuin minä olen rakastanut teitä. Suurempaa rakkautta ei kukaan voi osoittaa, kuin että ant...