maanantai 3. syyskuuta 2018

Neh. 8:5-10 (15. su helluntaista, 3.vsk 1.lk )

 ”Tämä päivä on pyhitetty Herralle, teidän Jumalallenne. Älkää siis olko murheellisia älkääkä itkekö.” Kansa näet itki kuullessaan, mitä laissa sanottiin. Ja Esra jatkoi: ”Menkää koteihinne, nauttikaa hyviä ruokia ja juomia ja lähettäkää maistiaisia niille, joilla ei itsellään ole mitään. Tämä päivä on pyhitetty meidän Herrallemme! Älkää siis olko murheellisia, vaan iloitkaa, sillä Herra on teidän voimanne.”

Kun joku koskettaa syvältä,  itku on luonnollinen seuraus. Tässä tekstissä sanotaan kuitenkin kolme kertaa ettei saa itkeä. Ilo on merkki uskosta  -jopa perusteeton ilo. Jos Jumala on olemassa, mikään ilo ei ole turhaa. Nehemian messun lähettämissanoissa kehotetaan nauttimaan kirjaimellisesti "rasvaisia ruokia ja makeita juomia ", mutta nykykäännös on kansanterveydellisempi .Diakonia lähtee alttarilta: viedään maistiaisia niille, joilla ei ole mitään. Jumalanpalvelus, jota maailman hätä ja lähimmäisen puute ei liikuta, on epäaitoa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Joh. 15:12-15 (4. su pääsiäisestä, 3.vsk ev)

Minun käskyni on tämä: rakastakaa toisianne, niin kuin minä olen rakastanut teitä. Suurempaa rakkautta ei kukaan voi osoittaa, kuin että ant...