lauantai 25. maaliskuuta 2017

Room. 8:1-4 (Marianpäivä, 3.vsk 2.lk)

Mikään kadotustuomio ei siis kohtaa niitä, jotka ovat Kristuksessa Jeesuksessa.

Oletko sinä Kristuksessa? Mistä sen voi tietää?  "Yhden ihmisen teon seurauksena oli kadotustuomio, mutta Jumalan armosta kaikkien rikkomusten seuraukseksi tulikin vapauttava tuomio" (5.16) Jeesus sanoi, että se, joka kuulee ja uskoo hänen sanansa, ei joudu tuomittavaksi, vaan on siirtynyt kuolemasta elämään (Joh. 5:24). Se on Jumalan teko, sillä

Jumala teki sen, mihin laki ei pystynyt, koska se oli ihmisen turmeltuneen luonnon vuoksi voimaton.

Tämä on Paavalin oivallus, että "jos olisi annettu laki, joka pystyy tekemään eläväksi, silloin vanhurskaus todella perustuisi lain noudattamiseen. Pyhä kirjoitus on kaiken sulkenut synnin vankilaan sitä varten, että se, mikä on luvattu, annettaisiin niille, jotka uskovat Jeesukseen Kristukseen" (Gal. 3:21-22)

Syntien sovittamiseksi hän lähetti tänne oman poikansa syntisten ihmisten kaltaisena. Näin hän tuomitsi ihmisessä ihmisten synnin.

en homoiomati sarkos hamartias on kuin homeopaattinen hoitomuoto, synnin tähden tuomitsi synnin lihassa on perinpohjaista työtä, jonka voi ottaa todesta vain se, johon osuvat seuraavat sanatt:

jotta meissä, jotka elämme Hengen emmekä lihamme mukaista elämää, toteutuisi lain vaatima vanhurskaus.

Kristuksen piti tulla joka suhteessa veljiensä kaltaiseksi (Hepr 2:17), ja tässä merkityksessä on myös totta se, että yksikään Jumalasta syntynyt ei tee syntiä (1.Joh. 5:18)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

2.Moos. 17:8-13 (5. su pääsiäisestä, 3.vsk 1.lk)

  Kun Mooseksen kädet väsyivät, Aaron ja Hur ottivat kiven hänen istuimekseen. Sitten he kannattelivat hänen käsiään kummaltakin puolen, nii...