perjantai 12. heinäkuuta 2019

Luuk. 6: 38 (5. su helluntaista, 1.vsk. ev)

Antakaa, niin teille annetaan. Runsas mitta, tiiviiksi paineltu, ravistettu ja kukkurainen, annetaan teidän syliinne. Niin kuin te mittaatte, niin teille mitataan.

Joskus ostetussa tuotteessa on puolet ilmaa. Mutta sanat "tiiviiksi paineltu, ravistettu ja kukkurainen" vakuuttavat, että tällä kertaa ei ole niin. "Antaessaan saa", on hengellinen luonnonlaki, joka on tuttu niin Fransiskus Assisilaisen rukouksesta kuin muista hengellisistä (ja henkisistä) traditioista. Annetaan puheenvuoro buddhalaisperäisen mindfulnessin opettajalle, Jon Kabat-Zinnille:

"Ole aloitteellinen antamisessasi. Älä odota, että joku pyytää. Huomaa mitä tapahtuu - etenkin itsellesi. Saatat huomata, että näet itsesi ja suhteesi selkeämmin ja että sinulla on pikemminkin enemmän kuin vähemmän energiaa. Saatat huomata, että pikemminkin kuin uuvuttaisit itsesi ja menettäisit voimavarojasi, käykin päinvastoin. Sellainen on tietoisen, epäitsekkään anteliaisuuden voima. Syvimmällä tasolla ei ole olemassa antajaa, lahjaa eikä vastaanottajaa...vaan itsensä uudelleen järjestävä maailmankaikkeus." (Olet jo perillä. Tietoisen läsnäolon taito. Basam Books 2004,74-75)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ps. 143:1-10 (Tuomiosunn. psalmi)

Septuagintan mukaan: Herra, kuule rukoukseni, ota totuudessasi pyyntöni vastaan. Sinä vanhurskas, kuuntele minua! Älä vaadi palvelijaasi t...