perjantai 23. heinäkuuta 2021

5. Moos. 13:1-5 (9. su helluntaista, 1.vsk 1.lk)

Profetian koetteleminen.

 Jos profeetta puhuu jotain Herran nimessä ja se ei toteudu, kyseessä ei ole Herran sana (5. Ms. 18:22). Tämä on ensimmäinen testi. Jos sanoma on ristiriidassa ilmiselvän todellisuuden kanssa, sitä ei kannata seurata. Näin torjutaan hengellinen huuhaa. 

Toinen testi on sitten tässä kohdassa:
"...profeetta, joka lupaa tehdä ihmeen tai tunnusteon, ja joka näin koettaa saada teidät palvelemaan vieraita jumalia, älkää kuunnelko tällaisen sanoja, vaikka hänen lupaamansa ihme tapahtuisikin."
Ei riitä, että joku on vaikuttavaa ja kuulostaa hengelliseltä. On myös kysyttävä, kuka siitä saa kunnian? Tässä sanotaan ,että Jumala koettelee meitä tällaisilla valheopettajilla. Miksi? Emme tiedä. Mutta tiedämme kyllä ettei Jumala antaudu tunnettavaksemme helpolla: hän tahtoo olla vaivan arvoinen - ja sittenkin ilmaisee itsensä vain armosta. 

Vielä yhden tärkeän kriteerin tarjoaa tämän sunnuntain 1. vsk:n epistolaa "jokainen henki, joka tunnustaa Jeesuksen Kristuksen ihmiseksi, lihaan tulleeksi, on Jumalasta" (1. Joh. 4:2)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Joh. 15:12-15 (4. su pääsiäisestä, 3.vsk ev)

Minun käskyni on tämä: rakastakaa toisianne, niin kuin minä olen rakastanut teitä. Suurempaa rakkautta ei kukaan voi osoittaa, kuin että ant...