sunnuntai 14. kesäkuuta 2020

Lk 12:21 (2. su helluntaista, 2. vsk ev)

"Niin käy sen joka kokoaa aarteita itselleen, eikä ole rikas Jumalassa" (1913 käännös)

"Rikkaan oli täältä lähdettävä yhtä alastomana kuin hän oli äitinsä kohdusta tullut, eikä hän voinut viedä mukanaan mitään siitä, minkä oli vaivaa nähden koonnut...Mitä hyötyä oli siis siitä, että hän oli nähnyt vaivaa - tuulen hyväksi! Kaikki päivänsä hän kulutti pimeässä huolia kantaen, vaivaa ja murhetta kärsien." (Saarn. 5:14-16)

"Parempi köyhyys ja Herran pelko kuin suuret varat ja rauhattomuus" (Sananl. 15:16)

Jumalattomat joutuvat Viisauden kirjan mukaan sanomaan: "Mitä meitä on auttanut korskeutemme, miten rikkauksilla mahtailu? Kaikki se on kadonnut kuin varjo, kuin ohitsemme viety viesti, kuin laiva, joka halkoo aallokkoa; sen mentyä ei näy jälkeäkään, ei vakoa, kun köli on kyntänyt vettä." (Viis. 5:8-10)

"Joka rakastaa kultaa, ei selviä rikkomuksitta, joka rahaa tavoittelee, kulkee sen myötä harhaan." (Sir. 31:5)

"Suuri rikkauden lähde usko kyllä onkin, kun tyydymme siihen mitä meillä on. Emme ole tuoneet mitään mukanamme maailmaan emmekä voi viedä mitään täältä pois. Kun meillä on ruoka ja vaatteet, saamme olla tyytyväisiä." (1. Tim. 6:6-8)

"Älkää juosko rahan perässä vaan tyytykää siihen mitä teillä on. Jumala on itse sanonut: - Minä en sinua jätä, en koskaan sinua hylkää. Sen tähden voimme turvallisin mielin sanoa: - Herra on minun auttajani, siksi en pelkää. Mitä voisi ihminen minulle tehdä?" (Hepr. 13:5-6)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

2.Moos. 17:8-13 (5. su pääsiäisestä, 3.vsk 1.lk)

  Kun Mooseksen kädet väsyivät, Aaron ja Hur ottivat kiven hänen istuimekseen. Sitten he kannattelivat hänen käsiään kummaltakin puolen, nii...