lauantai 21. tammikuuta 2017

Mark. 1:29-39 (3. sunn. loppiaisesta, 3. vsk evankeliumi)

Entrée et sortie.
Välikohtaus Kapernaumin synagogassa oli ollut Jeesuksen ensimmäinen julkinen ihmeteko Markuksen mukaan. Jeesus oli jotain uutta. "Tällä miehellä on valta opettaa uudella tavalla!" (1:27). Pian Simonin ja Andreaan talon ovella oli jonoa kuin Haloo Helsingin konsertissa. Pietarin anoppi-parka joutui toipilaana palvelemaan enemmänkin kuin vain omaa väkeä. "Koko kaupunki oli kerääntynyt oven edustalle" (33) Työtä oli siis paljon, liput loppuunmyyty ja tilauksia koko vuodeksi.
Jeesuksella on arvot kohdallaan. "Varhain aamulla...Jeesus nousi ja ... meni paikkaan jossa hän sai olla yksin ja rukoili siellä." (35) Mikä on tärkeintä? Yhteys Jumalaan. Siihen meidät on kutsuttu, ei olemaan tehokkaita. Nouwen muistaakseni opetti, että papin on osattava tulla ihmisten luo, mutta myös osattava lähteä. "Me lähdemme nyt täältä", lopetti Jeesus kukoistavan työmuodon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Joh. 15:12-15 (4. su pääsiäisestä, 3.vsk ev)

Minun käskyni on tämä: rakastakaa toisianne, niin kuin minä olen rakastanut teitä. Suurempaa rakkautta ei kukaan voi osoittaa, kuin että ant...