sunnuntai 7. huhtikuuta 2019

Joh. 11:51-52 (5. Paastonajan sunn. 1. Vsk ev.)

Jeesus oli kuoleva kansan puolesta, eikä vain sen kansan puolesta, vaan kootakseen yhteen kaikki hajallaan olevat Jumalan lapset 

Jeesus suostui meidän sijastamme Jumalan vihan alaiseksi ja otti syyttömänä kantaakseen rangaistuksen, jonka me olemme synneillämme ansainneet. Näin Kristus sovitti koko ihmiskunnan synnit. Hän vuodatti verensä uhriksi jokaisen puolesta ja lunasti meidät vapaiksi. (Katekismus,  luku 17)

Meidän puolestamme  (pro nobis) on Kristuksen olemassaolon tapa. Puritaaninen spiritualiteetin klassikko, Thomas Wilcoxin "Kallis hunajan pisara" ilmaisee asian näin :
"Kun tahtoisit rukoilla, etkä voi, ja olet sen tähden masentunut, katso, kuinka Kristus rukoilee puolestasi käyttäen vaikutusvaltaansa Isään sinun hyväksesi. Jos olet levoton, katso Kristukseen, hän on sinun rauhasi, hän jätti taivaaseen mennessään sinulle rauhan, ja hän uudelleen ja uudelleen kehottaa sinua olemaan vähääkään murehtimatta, jotta se ei olisi esteenä uskollesi ja saamallesi lohdutukselle. Hän istuu nyt valtaistuimellaan hävitettyään ristillä - syvimmässä alennuksen tilassaan - kaiken sen, mikä saattaisi sinua vahingoittaa tai kiusata. Hän on kantanut sinun syntisi, murheesi, huolesi, kiusauksesi ja muun sellaisen ja on mennyt valmistamaan asuntoa sinulle."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Joh. 15:12-15 (4. su pääsiäisestä, 3.vsk ev)

Minun käskyni on tämä: rakastakaa toisianne, niin kuin minä olen rakastanut teitä. Suurempaa rakkautta ei kukaan voi osoittaa, kuin että ant...